Mijngrensjuweel
Image default
Aanbiedingen

Moet ik gaan voor jaloezieën of rolgordijnen?

Als het de eerste keer is dat je raambekleding koopt, weet je misschien niet waar je moet beginnen. Een goede plaats om te beginnen is de keuze tussen jaloezieën of rolgordijnen bij het vinden van de juiste stijl voor je raam.

Wat is het verschil tussen jaloezieën en rolgordijnen?

Veel winkelaars gebruiken de twee woorden door elkaar als ze het over verschillende stijlen van raambekleding hebben. Er zijn echter twee duidelijke categorieën die je mogelijkheden voor raambekleding in tweeën delen.

Jaloezieën zijn harde raambekledingen gemaakt met horizontale lamellen, en rolgordijnen zijn raambekledingen gemaakt van een of meer stukken stof. Beide soorten raambekleding bereiken het doel van het bedekken van je raam, maar ze verschillen aanzienlijk in werking, prijs, stijl en andere kenmerken.

Privacy + lichtregeling

Jaloezieën en rolgordijnen vervullen deze behoeften op verschillende manieren. Jaloezieën hebben lamellen die gekanteld kunnen worden om de lichtinval te regelen. Rolgordijnen zijn gemaakt met een stevig stuk stof, dus ze hebben maar twee mogelijkheden – open of dicht. Als je echter een licht filterende stof kiest, kun je natuurlijk licht binnenlaten en tegelijk je raam bedekt houden voor volledige privacy.

Duurzaamheid

Omdat jaloezieën van harde materialen gemaakt zijn, zoals hout, PVC en aluminium jaloezieën, zijn ze beter bestand tegen slijtage dan rolgordijnen. Denk wel twee keer na voor je jaloezieën gebruikt op een drukke plaats, zoals een deuropening, waar ze door voorbijgangers vastgegrepen kunnen worden.

Stijl

Standaard zijn witte jaloezieën in de meeste nieuwe huizen. Je kunt niet fout gaan met deze klassieke look, maar sommige mensen vinden ze saai. Beide jaloezieën kunnen je een luxueuze uitstraling geven. Wil je een formele woon- of eetkamer verfraaien, probeer dan gebeitste houten jaloezieën of vouwgordijnen in een luxueuze stof. Wil je dat je ramen een statement maken in plaats van op te gaan in de achtergrond, ga dan voor een kleurrijk bedrukt vouwgordijn of rolgordijn. Er zijn honderden stoffen verkrijgbaar, zodat je voor elke kamer het juiste ontwerp kunt vinden.

https://www.raamdecoratie.com