Mijngrensjuweel
Image default
Gezondheid

Wat te doen tegen een droge neus

Tijdens de winter komt het vaak voor dat mensen rondlopen met een erg droge neus. Dit kan erg vervelend zijn en zelfs pijn gaan doen. Daarom is het verstandig om dit probleem te verhelpen. Maar hoe doe je dit precies? In dit artikel kom je meer te weten over onder andere droge neus olijfolie. Lees verder!

Het bevochtigen van de lucht

Een droge neus wordt vaak veroorzaakt door droge lucht. Het is daarom zeer verstandig om een luchtbevochtiger aan te schaffen voor in je huis. Door in een omgeving te zijn waar de lucht vochtiger is, zorg je er namelijk voor dat de kans op een droge neus flink wordt verminderd. Je kunt ook voor een tijdje water laten koken, dit heeft hetzelfde effect als de luchtbevochtiger en is een stuk goedkoper. 

Genoeg water drinken

Het genoeg water drinken is niet alleen heel gezond voor je, maar voorkomt ook een droge neus. Dit komt doordat de slijmvliezen dan genoeg gehydrateerd worden, waardoor de droge neus wordt voorkomen. 

Vermijd irriterende stoffen

Sommige stoffen zorgen ervoor dat je een grotere kans hebt op een droge neus. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan parfum of aan schoonmaakmiddelen. Zorg er dus voor dat je deze stoffen zoveel mogelijk vermijdt. 

Gebruik een spray of olie

Een spray of olie kan heel helend werken op een droge neus. Gebruik dus regelmatig één van de twee bij irritaties. Lees wel goed op de verpakking hoeveel keer je de spray of olie mag gebruiken. Als je het te vaak gebruikt kan het namelijk leiden tot beschadigingen in de neus. 

Zoutoplossing

Een zoutoplossing is een goed alternatief voor de spray of olie. Deze kun je namelijk wat vaker gebruiken en is ook makkelijk om thuis te maken. Los hierbij een theelepel zout in een half kopje warm water op. Druppel het voorzichtig in de neus, hierdoor zal je zeker verlichting ervaren. 

Medicijnen

Als geen van de bovenstaande tips helpen tegen de droge neus, dan is het verstandig om langs de dokter te gaan. Deze zal je adviseren en je een medicijn voorschrijven. Hierdoor zul je zeker wat verademing ervaren. Wil je dus van een droge neus af? Zorg dan dat je de lucht bevochtigd en genoeg water drinkt. Vermijd daarnaast bepaalde stoffen. Ook kun je een spray, olie of zoutoplossing gebruiken. Gebruik medicijnen als laatste redmiddel. Zo zorg je ervoor dat je neus weer helemaal beter wordt.