Mijngrensjuweel
Image default
Aanbiedingen

Waarom hebben alle wijnklimaatkasten een energielabel G?

Nu de energieprijzen zo gigantisch de lucht in stijgen letten we ineens erg op de energielabels en daar valt wat op. Producten die een A+++ label hadden, hebben nu ineens een D of B. Betekent dit dat ze slechter zijn dan daarvoor? Nee. Het was een beetje verwarrend dat er allemaal plusjes achter de A aankwamen want wat zegt dan nu? Vooral de A+++ was verwarrend want daar werden alle meest energiezuinige apparaten onder geschaald, terwijl er best wel verschil tussen de apparaten zat. Maar om er nu nog een plusje achter te zetten werd een beetje veel.

Nieuwe en oude meting

De beste vergelijking kun je maken met het oude A+ label. Deze is te vergelijken met de huidige F. De huidige A wordt niet gebruikt, aangezien er wordt verwacht dat er in de toekomst nog energiezuinigere apparaten worden gemaakt en die anders weer met een plusje te maken gaan krijgen. De keus om een nieuwe meting aan de energielabels te geven is om het makkelijker te maken voor de consument en laten we eerlijk zijn, dat was ook wel nodig want al die plusjes zeiden mij in ieder geval helemaal niks meer.

Wijnklimaatkast

Misschien ben jij wel opzoek naar een wijnklimaatkast en hou je door de hoge energieprijzen de labels goed in de gaten. Het zal je dan vast ook opgevallen zijn dat (bijna) alle wijnklimaatkasten het energielabel G hebben. Waarom dat is leg ik je hier uit. Wij als consumenten houden van stijlvol, dat wil zeggen dat we graag onze wijnflessen willen showen in de wijnklimaatkast. De enige manier om dat te doen is door een glazen deur in de wijnklimaatkast te zetten. Maar glas isoleert niet (denk maar aan hoe je de zon toch door het raam heen voelt) dus zal de wijnklimaatkast harder moeten werken om de temperatuur goed te houden. Wil jij graag wijn altijd op temperatuur klaar hebben liggen? Dan vind je het G label misschien niet zo erg, voor meer en exactere informatie kun je de QR code op het label scannen.

https://www.wijnklimaatkast.nl/