Mijngrensjuweel
Image default
Dieren

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Maak hier kennis met de Nova Scotia Duck Tolling Retriever, ofwel de Toller hond. Een zeer lief beestje met een geweldig karakter. Voorheen werd dit ras gebruikt om de eenden en andere vogels op te jagen, waardoor de jagers makkelijker een prooi konden krijgen. Doordat deze honden aan de waterkant de vogels op doen schrikken en hierdoor opvliegen is het een makkelijke prooi voor de jagers die zich verborgen houden en alleen in actie komen zodra deze vogels gaan vliegen. Dit is wel een hond waarmee je aan de slag moet gaan. Een paar keer lopen om de behoeften te laten doen, dat zal niet voldoende zijn. Dit is een hond die echt aan het werk wil gaan voor de baas.  

Het opvoeden van een viervoeter 

Een huisdier hebben is natuurlijk erg leuk. Vooral een hond kan veel liefde en plezier geven. Echter moet je er wel rekening mee houden dat een pup de nodige opvoeding en structuur nodig heeft. Een cursus in het eerste jaar en natuurlijk meerdere cursussen zullen ervoor zorgen dat een pup zich goed aan gaat passen en sociaal wordt. Echter een Toller hond wordt wel vergeleken met de Golden Retriever, echter heeft dit beestje een heel ander karakter.  

Wil jij meer weten over dit ras en eventueel ook over een ander ras, dan is de website van Hondencentrum.com zeker aan te bevelen om een kijkje op te nemen. Hier staan diverse interessante informatie en tips op, waarmee je rekening kan houden wanneer ervoor gekozen is voor de aanschaf van een pup. 

https://www.hondencentrum.com/hondenrassen/toller-nova-scotia-duck-tolling-retriever/