Mijngrensjuweel
Image default
Sport

Met EMS snel meer spierkracht, uithoudingsvermogen en tonus krijgen

Elektrische spierstimulatie (EMS) is een populaire trainingstechniek die aan populariteit wint. Bij deze trainingsmethode worden met behulp van een EMS apparaat elektrische impulsen naar de spieren gestuurd, waardoor deze samentrekken en ontspannen, wat kan bijdragen tot meer spierkracht, uithoudingsvermogen en tonus. EMS training kan zowel thuis als in de sportschool worden gedaan en wordt steeds populairder onder fitnessfanaten en sporters.

EMS apparaat

Het EMS apparaat is het hart van EMS training. Het is een apparaat dat elektrische impulsen naar de spieren stuurt via EMS pak en eventueel als extra EMS bandelektroden, die aan de benen en de armen worden geplaatst. Het EMS apparaat kan worden ingesteld op verschillende frequenties, intensiteit en duur, afhankelijk van het fitnessniveau en de doelstellingen van het individu. EMS apparaten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en modellen, variërend van eenvoudige apparaten voor thuisgebruik tot meer geavanceerde fitnessapparatuur. Voor het huren van een medisch goedgekeurd EMS apparaat voor thuisgebruik kunt u zich wenden tot het bedrijf StimaWELL. Dit bedrijf biedt verschillende huuropties aan, online of fysieke begeleiding van een ervaren instructeur en een high-tec EMS pak.

EMS trainingspak

EMS pakken zijn ontworpen om strak op het lichaam te passen en verschillende spiergroepen te bedekken. De elektroden van het EMS pak zijn strategisch geplaatst op verschillende delen van het lichaam, zoals de borst, armen, buik en benen. EMS pakken zijn gemaakt van ademende, flexibele en duurzame materialen, die zorgen voor comfort en flexibiliteit tijdens de training. De elektroden van het pak zijn verbonden met het EMS apparaat, die elektrische impulsen naar de spieren stuurt, waardoor deze samentrekken en ontspannen.

EMS bandelektroden

EMS band elektroden zijn een andere optie voor EMS training. Deze banden zijn gemaakt van geleidende materialen die om verschillende spiergroepen kunnen worden gewikkeld, zoals de biceps en triceps. EMS band elektroden zijn verstelbaar, voor een comfortabele en veilige pasvorm. Net als EMS pakken worden EMS bandelektroden aangesloten op het EMS apparaat, dat elektrische impulsen naar de spieren stuurt, waardoor deze samentrekken en ontspannen.

EMS training thuis of in de sportschool kan zeer nuttig zijn voor fitnessliefhebbers en atleten die hun spieren sterker, duurzamer en strakker willen maken. EMS training is een tijdsefficiënte en effectieve manier om fitnessdoelen te bereiken, omdat het minder tijd en moeite kost dan traditionele gewichtstraining. EMS training kan ook helpen het spierherstel te verbeteren, spierpijn te verminderen en blessures te voorkomen.

https://ikwilstimawell.nl/