Mijngrensjuweel
Image default
Sport

Een scheidsrechter fluitje voor het leiden

Voor iedere arbiter is een luid scheidsrechter fluitje belangrijk. Zonder dat is hij niet in staat om wedstrijden in goede banen te leiden. Om dat goed voor elkaar te krijgen, moet er een fluitje zijn om een duel te kunnen leiden. Het fluiten van een wedstrijd is al lastig genoeg en zeker zonder een scheidsrechter fluitje gaat dat niet of nauwelijks. Het is fijn om deze materialen tot je beschikking te hebben als scheidsrechter om het op die manier goed te kunnen doen. Als arbiter wil je niet storend aanwezig zijn en de spelers niet irriteren. Het gaat erom dat de spelers lekker kunnen spelen en dat de scheidsrechter van dienst het zo goed mogelijk begeleid.

 

Het is een vak

 

Bij de echte amateurs is het niet zo belangrijk hoe het fluiten gebeurt, maar op iets hoger niveau maakt het al echt uit wie de scheidsrechter fluitje in bezit heeft. Als het voetbal op hoog niveau gebeurt moet dit echt op de juiste wijze gedaan worden. Makkelijk is dat niet. Vanaf de zijkant lijkt dit vaak wel zo, maar in de praktijk valt het doorgaans echt tegen. Prof scheidsrechters zullen bevestigen dat het scheidsrechter fluitje in bezit hebben soms knap lastig kan zijn. Met een simpele en snelle beslissing kan een goede wedstrijd zomaar verpest worden door een mindere beslissing.

 

Fluiten kan leuk zijn

 

Veel mensen doen het liever niet, maar het scheidsrechter fluitje hanteren kan ook juist wel leuk zijn. Het is maar net hoe je het bekijkt. Wanneer je er goed in bent, krijg je er vanzelf ook lol in en wordt het allemaal beter. Het is echt een vak en kan ook voor de amateurs interessant zijn. Het is net hoe je het bekijkt, maar probeer vooral eens om de uitdaging aan te gaan.