Mijngrensjuweel
Image default
Dieren

Kalverhokken: het belang van een goed ontwerp en onderhoud

Kalverhokken hebben een belangrijke rol in de veehouderij. Het ontwerp en de kwaliteit van het hok heeft directe invloed op de gezondheid en het welzijn van de kalveren. En dat heeft dan uiteindelijk invloed op de kwaliteit en kwantiteit van de melk- en vleesproductie. Hieronder meer over goed ontworpen kalverenhokken en het onderhoud ervan.

 

Het ontwerp van kalverhokken

Bij het ontwerp van kalverhokken moet je rekening houden met verschillende aspecten. Onder andere de grootte, de ventilatie en de hygiëne zijn belangrijk. Ten eerste is het belangrijk dat het hok groot genoeg is zodat de kalveren genoeg bewegingsruimte hebben. Ten tweede is het belangrijk dat de luchtstroom goed is om de verspreiding van ziekten te voorkomen. Als laatste moet de hygiëne goed in de gaten worden gehouden, zodat hier ook de verspreiding van ziektes wordt voorkomen.

 

Het comfort van de kalveren is ook erg belangrijk bij het ontwerp van de hokken. Zo moet de vloer bijvoorbeeld niet te glad zijn om te voorkomen dat het dier uitglijdt en het materiaal moet duurzaam en gemakkelijk te reinigen zijn.

 

Het onderhoud van kalverhokken

Het ontwerp is erg belangrijk, maar ook het onderhoud is ook van groot belang. Een goed onderhouden hok zorgt niet alleen voor de levensduur van de hokken, maar ook voor de gezondheid en het welzijn van de kalveren.

 

Het schoonmaken is een belangrijke stap in het onderhoud van de kalverhokken. Als je dit regelmatig doet, dan voorkom je ziekten en handhaaf je de hygiëne. Verder is het ook belangrijk dat de hokken regelmatig worden gecontroleerd op gebreken als beschadigingen aan de vloer of het hek.

 

Als je de kalverhokken goed onderhoud en zorgt voor een goed ontwerp, dan krijg je gezonde kalveren en dat is van groot belang. Voor de dieren zelf is dit van groot belang, maar ook voor de melk- en vleesproductie.

https://www.sietsejorna.nl/product-categorie/kalverhuisvesting/kalverhok-mobiel/