Mijngrensjuweel
Image default
Dieren

Is jouw huisdier wel gechipt bij dierenarts Helmond?

In Nederland moet elke hond geboren na 1 april 2013 worden gechipt en geregistreerd in de database. U bent verantwoordelijk voor het maken van een afspraak om uw hond te laten chippen. De meeste mensen kiezen ervoor om hun hond de dierenarts te laten chippen. Dit is handig omdat de dierenarts de registratie direct kan regelen. Op deze manier kan alles in één keer worden gedaan. Als uw dier ooit ontsnapt en wordt gevonden, kunt u dit unieke nummer gebruiken om de hond te identificeren. Huisdieren (zoals katten en konijnen) hoeven niet gechipt te worden in Nederland, dit mag uiteraard wel gewoon.

 

Het wordt aangeraden om katten ook te chippen

Stel je voor dat je kat door iemand wordt aangereden en voor medische behandeling naar de dierenarts wordt gebracht. De dierenarts kan contact met u opnemen door de chip te scannen. Uiteraard moet de chip up-to-date zijn. Als de chip niet correct is geregistreerd, kan de dierenarts de behandeling niet starten. Als eigenaar moet u eerst toestemming verlenen.

 

Een pup in huis halen

Ben je van plan een hondje te kopen? Controleer altijd de chip en registratie. Voldoet dit niet aan de eisen, dan is het de schuld van de verkoper en bestaat er een kans dat je te maken hebt met illegale hondenhandelaars (broodfokkers). Als u de ouders van de puppy niet mag zien, is dit al reden het een en ander te verdenken. Koop je toch zo’n pup, dan bestaat er een grote kans dat de pup op latere leeftijd gezondheidsklachten zal krijgen door onwetendheid van de fokkers. Heeft u een gezonde pup van een goede fokker, dan dient u de pup binnen 14 dagen op naam te registreren. Dierenarts Helmond kan u helpen bij het chippen en registreren van uw pup.

 

Handig om te weten over chippen bij dierenarts Helmond

–          Als je de chip wilt controleren of aanpassen kun je altijd terecht bij dierenarts Helmond

–          Er zijn een aantal gegevens verplicht te vermelden op de data van de chip, namelijk: uw naam, adres en woonplaats. Het wordt aangeraden om ook uw telefoonnummer aan de chip te koppelen

–          Wisselt de hond van eigenaar, dan moet de chip gewijzigd worden. Het is de verantwoordelijkheid van de vorige eigenaar zich af te melden.

https://web-wings.nl/