Mijngrensjuweel
Image default
Tuin en buitenleven

Gebruik altijd een antiworteldoek!

Eigenlijk zegt de naam al waarvoor het dient, maar nog steeds zien we gebeuren dat het niet wordt gebruikt in de tuin. Een antiworteldoek! Zo onmisbaar in de tuin, maar waarom is dit eigenlijk zo? Lees hier drie handige tips wat je ermee kunt doen!

Tip 1: Houd de tuin overzichtelijk

Wanneer je een schitterende tuin hebt, dan zit je er niet op te wachten om steeds maar weer onkruid te moeten plukken. Vaak kan onkruid voor best wat schade zorgen bij bepaalde planten in jouw tuin. Door een antiworteldoek neer te leggen én daar de planten tussen te zetten zal je merken dat de beschermde planten hierdoor wat mooier en beter zullen groeien.

Tip 2: Zorg voor voldoende worteldoek

Bij het aanleggen van een nieuwe tuin is het wellicht enorm belangrijk om rekening te houden met de grootte van de tuin. Kies je ervoor om de tegels uit de tuin te halen en hier meer groen voor terug te zetten? Zorg er dan voor dat je voldoende antiworteldoek in huis hebt! Iets meer leggen in de tuin is niet erg. Wanneer je juist iets minder legt komt het onkruid er alsnog tussendoor en dat zou zonde zijn voor je schitterende tuin.

Tip 3: Haal onkruid snel weg mocht je wat zien

Niet alleen vanuit de grond kan onkruid groeien. Ook door vogels die het laten vallen in de tuin kan zorgen voor groei. Wanneer je het dus in de tuin ziet opkomen, zorg er dan voor dat je het spoedig hebt weggehaald. Alleen hiermee bescherm jij jouw tuin optimaal en kan je er het gehele jaar goed van genieten! 

Ook onder de tegels die er nog liggen kan je gebruik maken van een worteldoek! Neem hiervoor gerust een kijkje op de website van fvr-trading.nl. Direct te bestellen via de webshop en het wordt ook nog eens netjes thuisbezorgd.