Mijngrensjuweel
Image default
Tuin en buitenleven

Rode beukenhaag, Fagus sylvatica

De rode beukenhaag, Fagus sylvatica, is een populaire en veelzijdige haagplant die in vrijwel elke tuin goed tot zijn recht komt. Deze haagplant heeft een prachtig roodbruin blad dat in de herfst een mooie goudgele kleur krijgt. Deze haag groeit langzaam en kan tot wel 10 meter hoog worden, waardoor hij ideaal is voor het creëren van een hoge haag die privacy biedt. 

De rode beukenhaag is niet alleen mooi om naar te kijken, maar heeft ook praktische voordelen. Zo biedt hij bescherming tegen wind en nieuwsgierige blikken van buren en voorbijgangers. Daarnaast trekt deze beuk veel vogels en insecten aan, wat zorgt voor een levendige en ecologisch verantwoorde tuin. 

Leuke en mooie plant voor in iedere tuin 

De rode beukenhaag kan goed tegen snoeien en kan in verschillende vormen worden geknipt, zoals een bol, kegel of haag. Hierdoor is het mogelijk om de haag aan te passen aan de stijl van de tuin en aan de wensen van de tuinier. Bovendien is de rode beukenhaag winterhard en kan hij goed tegen vorst en sneeuw, waardoor hij het hele jaar door een prachtige rode kleur behoudt. 

Al met al is de rode beukenhaag, Fagus sylvatica, een uitstekende keuze voor elke tuinliefhebber die op zoek is naar een mooie, functionele en gemakkelijk onderhouden haag. Met zijn vele voordelen en mogelijkheden biedt deze beuk een prachtige omlijsting voor elke tuin. 

Heijnen Haagplanten heeft een enorme keuze in dit soort haagplanten. Zeker de moeite waard om hier te gaan kijken wanneer je van plan bent om jouw tuin om te toveren tot een supermooie tuin. 

https://www.haagplanten-heijnen.nl/beuk/rode-beukenhaag-fagus-sylvatica-atropurpurea