Mijngrensjuweel
Image default
Fotografie

Zorgen voor de beste kwaliteit giclée

Als u zelf kunstenaar bent of veel van kunst af weet, heeft u waarschijnlijk wel eens van giclées gehoord. Dit zijn gereproduceerde kunstwerken, gemaakt met een bepaalde druktechniek. De printer die gebruikt wordt, zorgt ervoor dat er druppeltjes inkt op het papier (of andere ondergrond) gesproeid worden. Deze techniek zorgt voor goede resultaten. Met name de houdbaarheid kan echter wel eens tegenvallen als er niet de goede materialen gebruikt worden. Dit geldt vooral voor andere gereproduceerde kunstwerken, maar kan bij giclées ook het geval zijn. Het is daarom belangrijk dat u voor een goed bedrijf gaat als u een reproductie van een kunstwerk laat maken. Re-Art is een aanrader. Over dit bedrijf wordt zo meteen meer verteld.

Factoren die de houdbaarheid tegengaan

Er kunnen factoren zijn die ervoor zorgen dat een (gereproduceerd) kunstwerk minder lang meegaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vocht. Sommige kunstwerken kunnen daar niet goed tegen en zijn daarom minder lang houdbaar. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld licht of temperatuur. Als u kunstwerken aanschaft die hier niet goed tegen kunnen, is dat natuurlijk jammer. Bij een giclée van Re-Art is dit niet het geval. Al deze factoren worden tegengegaan door het materiaal dat gebruikt wordt. Er wordt bij het drukken van de giclées namelijk Archival inkt gebruikt. Deze inkt is waterbestendig en hoog-gepigmenteerd. Dit zorgt ervoor dat een gereproduceerd kunstwerk lang mee kan, zelfs honderden jaren.

Meer voordelen van deze specialist

Als u een giclée laat maken bij Re-Art, weet u dus zeker dat het goed zit met de houdbaarheid. Er zitten nog meer voordelen aan het reproduceerwerk van dit bedrijf. Zo worden de kunstwerken op een milieuvriendelijke manier gereproduceerd. Daarnaast doet dit bedrijf aan ‘printen on demand’. Dit houdt in dat de kunstwerken pas gereproduceerd worden als ze besteld worden door klanten. Ook kunt u als klant kiezen tussen materialen waarmee u de giclée wilt laten maken. Dit kan papier zijn (verschillende soorten), maar ook bijvoorbeeld canvas.

https://www.re-art.com/