Mijngrensjuweel
Image default
Toerisme

Top 10 – bezienswaardigheden van Bulgarije.

Belogradsky rotsen en fort.

De oudste en meest bekende plaatsen sinds het neolithicum !!! Ze zouden wel eens een decor kunnen worden voor het filmen van historische blockbusters en films over aliens. Het is overigens niet voor niets dat deze plek de contactzone wordt genoemd. Het is raadzaam om hier minimaal 2-3 dagen of zelfs een week door te brengen Het plezier is op het niveau van genot!

Veliko Tarnovo

De stad is oud, militant, doordrenkt van geschiedenis. Het was de hoofdstad van het tweede Bulgaarse koninkrijk. Alles is interessant. Lopend door smalle, oude straatjes, nu klimmend, nu snel dalend, de Tsarevets-vesting, kloosters, tempels, wijken. Dit alles is moeilijk in één dag te zien. En als u blijft overnachten, heeft u misschien wel het geluk om ’s avonds de licht- en lichtshow te zien. Probeer een hotel te nemen met uitzicht op het fort en je wordt ervoor beloond.

 Prachtig Plovdiv

De stad traceert haar geschiedenis ongeveer 8000 jaar. Het begon allemaal met een kleine nederzetting. Ontelbare keren werd de stad verwoest, herbouwd, ging het over van de handen van de ene veroveraar naar de andere, de tijdperken, de namen van de stad veranderden en uiteindelijk werd het de prachtige stad Plovdiv! De stad is, net als Rome, gebouwd op 7 heuvels, maar is ouder dan Rome dan Carthago. Als je door de stad loopt, zie je de overblijfselen van Romeinse gebouwen, Grieks, Turks, en je kunt hier veel interessante dingen leren en zien. Ik bied mijn toeristen nachtwandelingen aan in de oude stad. Probeer het ook) De afdrukken gaan lang mee. Garantie!

Varna – de zeehoofdstad van Bulgarije

Varna gaat terug tot de oude Griekse stad Odessa. Deze stad was ook eigendom van de Grieken, het maakte deel uit van het koninkrijk van Alexander de Grote, ook Romeinse legioenen bleven hier eeuwenlang. Natuurlijk wandelen door de schaduwrijke straten van deze badplaats. u zult de oude geschiedenis letterlijk onder uw voeten zien. Veel moderne huizen staan ​​nog steeds op de fundamenten van Griekse of Romeinse bouwwerken. En het unieke Seaside Park wordt beschouwd als een van de parels van de Balkan.

 Oude Nessebar

Dit is een van de parels van de Bulgaarse kust. De stad is goed bewaard gebleven en goed onderhouden. Wandelend door de geplaveide straten, voelt u zich vertrouwd met de geschiedenis van deze stad en de mensen die hier wonen. Nu zijn natuurlijk bijna alle huizen in de stad veranderd in winkels en restaurants. cafés, maar wat te doen, dat is het lot van alle toeristische bestemmingen en plaatsen over de hele wereld.

 De meest dronken stad van Bulgarije – Melnik

De stad ligt vlakbij de grens met Griekenland, in het hart van de wijnstreek waar zo’n beroemde Bulgaarse druivensoort als Melnik wordt verbouwd. Daaruit maken lokale wijnmakers wijn tot ver buiten de landsgrenzen beroemd! En de architectuur van deze stad, talloze tempels erin en in de omgeving, plus de plaats is niet ver weg. waar de beroemde Bulgaarse waarzegger Vanga woonde. Dit alles maakt deze plek slechts een magneet en niet alleen voor toeristen, maar ook voor inwoners van het hele land. Vooral tijdens de viering van de Trifon Zarezan-wijnmakersvakantie, die hier elk jaar van 14 tot 16 februari wordt gehouden, komen hier mensen uit alle regio’s samen. Bezoek de vakantie! Herinneringen aan hem zullen nog lang blijven bestaan!))

Nikopolis Hell Istrum

Als je hier aankomt, wil je je hoed afzetten voor de grote ouden die zo’n unieke schoonheid en kracht hebben opgebouwd! De stad werd gebouwd door de Romeinse keizer Augustus Trajanus ter ere van de overwinning op de Daciërs. De stad ligt niet ver van Veliko Tarnovo. Moet bezoeken!

 Devetashka-grot

De natuur heeft hier haar best gedaan! Als je hier bent, voel je je als een kleine mier) Het was niet voor niets dat Stalone hier een van zijn actiefilms Invincible 2 filmde. En tijdens het communisme was het een militaire faciliteit. Het is handig om hier te komen vanaf Lovech of Pleven.

Rila-klooster

Sinds de 10e eeuw hebben orthodoxe monniken zich hier in het gebied gevestigd. De stichter van het klooster was Saint John Rilski. Het klooster is herhaaldelijk aangevallen, bijna tot op de grond verwoest. Het leed vooral zwaar tijdens het Turkse juk, maar telkens werd het hersteld en werd het steeds mooier. Zorg ervoor dat je deze plek bezoekt. De relikwieën van Jan van Rilski worden hier bewaard. De wonderbaarlijke icoon van de Moeder Gods, de Gids (Hodegetria), wordt hier ook bewaard. Enkele decennia geleden kwam het Rila-klooster op de lijst van UNESCO-sites. En op weg naar het klooster, dat langs de bergbeek loopt, kun je stoppen bij een van de populaire restaurants, waar ze heerlijke bergforel aanbieden!

Besarbovskiy rotsklooster.

Uniek rotsachtig klooster. In tegenstelling tot vele anderen die door monniken zijn achtergelaten, is dit rotsachtige klooster bewoond en het mooiste van heel Bulgarije. Het is gelegen nabij de stad Ruse. Het is zeker een bezichtiging waard. Er zijn ook veel verlaten rotskloosters niet ver weg. Ivanovsky-complex. Wandeling van een hele dag.

goedkope zonvakantie maart

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html