Mijngrensjuweel
Image default
Dieren

Koeborstels

Het welzijn van koeien is belangrijk, gezonde, blije koeien leveren meer melk en hebben minder kans om ziek te worden. De koeborstel is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om de vacht van de koe te reinigen. Het is meestal gemaakt van borstelharen, draad of plastic. De borstel kan worden gebruikt om vuil en gruis uit de vacht van de koe te verwijderen. Het is aangetoond dat het gebruik van een koeborstel het welzijn van koeien op melkveebedrijven verbetert. Dit komt omdat het helpt bij het verwijderen van vuil en puin uit hun vacht, wat huidirritatie en infectie kan veroorzaken.

Soorten borstels

Er zijn verschillende soorten koeborstels op de markt, afhankelijk van het doel waarvoor ze worden gebruikt. Sommige koeborstels zijn bijvoorbeeld bedoeld om het haar van een koe te borstelen, terwijl andere koeborstels gebruikt worden om de huid van de koe te verzorgen of te behandelen. Sommige koeborstels zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals borstels gemaakt van varkenshaar, terwijl andere koeborstels gemaakt zijn van synthetische materialen zoals nylon. De keuze van een bepaald type koeborstel hangt af van het doel waarvoor de borstel gebruikt wordt en van de persoonlijke voorkeur van de gebruiker.

Wat zijn voordelen van het gebruik van een koeborstel:

·         Koeborstels hebben geen stromend water nodig

·         Het is makkelijk zelf te installeren

·         Je kan ze in elke stal installeren

·         Het welzijn van de koeien verbetert zichtbaar

·         Minder kans op infectie en andere ziekten

 

Naast de bovenstaande voordelen is het van belang om een prettige leefomgeving te creëren voor de koeien waarin ze ontspannen en comfortabel tot rust kunnen komen na een dag in het weiland. Koeborstels helpen daar zeker bij. Gelukkige koeien leveren een betere kwaliteit melk daarom is investeren in het welzijn van uw koeien is daarom altijd een slimme zet. 

 

https://www.sietsejorna.nl/product-categorie/stal-erf/stalinrichting-koecomfort/koeborstels/