Mijngrensjuweel
Image default
Dieren

Hondenrolstoel helpt bij honden met loop problemen

Steeds vaker komen er mensen met gehandicapte honden over de vloer bij Honden-rolstoel.com. De honden waarmee ze komen hebben over het algemeen last van hun achterpootjes waardoor ze nog maar gedeeltelijk of helemaal niet meer kunnen lopen. Problemen met hun achterpootjes worden vaak veroorzaakt door een hernia, tia, door hd, ouderdom of een verlamming. Een hondenrolstoel kan het probleem heel goed verhelpen. Kreupele honden die triest op de grond liggen kunnen met zo’n dierenrolstoel helemaal opleven. Ze zijn weer mobiel en kunnen weer wandelen!

 

 

Kan een dier de hele dag in een rolstoel blijven?

Nee, dat is niet aan te raden. Zet een dier maximaal 1 uur in een rolstoel maar haal ze er daarna weer uit. En bouw het ook rustig op! Begin bijvoorbeeld eerst eens met tien minuten. Het is zo wie zo even wennen voor het dier en de voorpootjes worden natuurlijk ook wat meer belast. Met een honden rolstoel kan het dier lopen en rennen. Maar het kan er niet voor kiezen om even te gaan zitten of liggen. Daarom is afwisseling aan te raden!

 

Is er voor elk hondenras een hondenrolstoel?

Ja wij hebben echt hele kleine rolstoelen voor bijvoorbeeld chiwawa’s en die maat loopt langzaam op tot een echt heel groot formaat. Elke invalidestoel is geheel aan te passen. Zo kun je het model breder maken, voor de wat bredere hondjes, of juist smaller. Een klein beetje hoger of langer maken. We verkopen trouwens ook verschillende soorten rolstoelen. Zo hebben we ook een model met vier wieltjes en dat model biedt ondersteuning aan zowel de voor als achter poten. Het is altijd even passen en meten en ook uitproberen. De ene keer zie je dat het dier het gewoon beter doet in de ene rolstoel, een andere hond met het zelfde formaat heeft juist toch weer een iets hoger of juist ander model nodig. We raden de mensen dan ook altijd aan om even langs te komen om de rolstoel aan te meten. Via de webshop kopen is mogelijk, maar de kans dat je dan ook direct de perfecte match hebt is gewoon kleiner.

 

Zijn er ook rolstoelen voor katten en andere dieren

Voor katten en andere dieren gebruiken we dezelfde rolstoelen. Je ziet bij katten dat de kans van slagen een stuk kleiner is. En dat heeft dan vooral met het karakter van de kat te maken. Katten zijn vaak wat eigenwijzer en accepteren al die poespas aan hun lichaam niet altijd. Maar we hebben ook katjes gehad voor wie het een uitkomst was. Zij accepteerden de rolstoel en liepen direct door ons gebouw heen. Onze rolstoelen zijn ook al wel eens verkocht aan mensen met een gehandicapt konijn, een schaap en een geitje.

 

De goedkoopste van Nederland

Ja voor 100% zijn wij de goedkoopste van Nederland. Dat komt omdat wij geen hoge marge’s voor de dierenrolstoelen vragen. We runnen nog 30 webshops waar hogere winsten worden behaald. Dit is meer uit liefdadigheid geboren. Als we een aantal rolstoelen verkopen, kunnen we er weer een aantal schenken aan dierenasielen in Egypte, Libanon en Syrië waar het probleem met verlamde honden nog vele malen groter is dan hier. Mocht je interesse hebben in een hondenrolstoel? Ga dan eens naar de website voor meer informatie.

https://www.honden-rolstoel.com/