Mijngrensjuweel
Image default
Dieren

De chip van de hond registreren doe je zo

Jouw hond is een belangrijk onderdeel van het gezin. Je zult er daarom ook alles aan doen om jouw hond een veilig huis te bieden. Echter blijft het niet alleen bij veiligheid binnenshuis. In Nederland moet je de chip van de hond registreren bij een databank, de hond kan dan geïdentificeerd worden en zo zorg je ervoor dat als de hond wegloopt, deze weer bij jou terug kan komen. Het is daarom belangrijk om de chip altijd op jouw naam te zetten zodra je de hond in huis hebt. Maar hoe kun je dit precies doen en wat betekent het voor de hond?

De chip van de hond registeren

De chip van de hond kan bij de dierenarts geplaatst worden. Als je een hond bij een fokker koopt of een viervoeter adopteert uit het buitenland is deze al voorzien van een chip. Bij anderen moet je hier vaak zelf aan denken. De dierenarts plaatst de chip dan in de nek, in de meeste gevallen aan de linkerkant. De hond voelt daar niks van. Je kunt de chip dan registreren door het nummer door te geven en de kenmerken van de hond aan te geven in een databank. Ook vul je jouw persoonsgegevens in. Je kunt controleren of de chip van de hond geregistreerd is door het nummer op te zoeken bij de databank.

Begin direct met de registratie 

Voor jouw hond zal een chip niets veranderen. De chip van de hond registreren is voornamelijk voor jouw gemoedsrust. Daarnaast kan een hond niet zomaar gaan zwerven of in het asiel terecht komen. Als een hond gevonden wordt, zal deze direct weer terugkomen bij de rechtmatige eigenaar. Jouw hond zal de chip niet voelen en er kunnen ook geen gezondheidsklachten optreden. Het gebruik van de chip is dus geheel veilig. Zorg ervoor dat je de chip van de hond zo snel mogelijk registreert en de voordelen ontdekt.

 

https://www.petlook.nl/hond-registreren/