Mijngrensjuweel
Image default
Wijn

De beste momenten om een wijnpakket cadeau te geven

Een cadeau geven we met name voor een verjaardag of met de feestdagen. Maar zo zijn er talloze momenten wanneer je iemand kunt verrassen met een cadeau. Heb je geen zin om weer een cadeaukaart of een bos bloemen te geven? Denk dan eens aan wijnpakketten. Leuk, origineel en, na de juiste selectie, heerlijk om te krijgen. Maak het zo gek als je wilt. Zo kun je een vrij bescheiden wijnpakket samenstellen. Of ga juist helemaal los in combinatie met wat spijscombinaties of een kaart met een lieve boodschap. 

Krijg je ook al zin om een wijnpakket samen te stellen? Denk dan na wie je hier blij mee maakt. Ook vertellen we je meer over een aantal richtlijnen rondom de etiquette voor het geven van een cadeau. Maar ook welke momenten bijna vragen om een wijnpakket. Je ontdekt het allemaal in dit blog.

Etiquette richtlijnen voor het geven van een wijnpakket

Etiquette voor het geven van cadeaus? Ja, die bestaan zeker. Vanuit traditie geven we een cadeau zonder erbij stil te staan welke etiquette erbij horen. In principe maakt het met etiquette niet uit wat de gelegenheid is. Met een persoonlijk cadeau laat je blijken dat je moeite doet om iemand in het zonnetje te zetten.

Een paar etiquetten onder elkaar

  • Ben je creatief? Pak het wijnpakket mooi in. Hiermee laat je zien dat je er echt aandacht aan besteedt. 

  • Geef je eigen persoonlijke touch aan het wijnpakket. Natuurlijk is het handig om een samengesteld wijnpakket te kiezen. Met een persoonlijk samengesteld cadeau laat je zien dat je aan de interesse van de ontvanger denkt. Stel een wijnpakket samen met een knipoog naar de laatste of opkomende vakantiebestemming. Dat valt gegarandeerd in de smaak. 

  • Het verschilt per moment of gelegenheid wat voor een soort cadeau het meest geschikt is. Zo geven sommige mensen specifiek aan waar je ze blij mee maakt. Neem altijd de ontvanger als uitgangspunt en wat gepast is om te geven. 

  • Zorg dat je het cadeau voorziet van een kaart met een persoonlijk berichtje. Geef aan waarom je iemand juist op dit moment in het zonnetje wilt zetten.

Bij welke momenten is een wijnpakket een geschikt cadeau

Niks is mooier dan iemand blij te maken met een wijnpakket. Feestdagen of verjaardagen zijn hier een mooi voorbeeld van. Maar er zijn ook andere momenten waarbij je een goed samengesteld wijnpakket cadeau geeft. Denk onder andere aan:

  • Bij een uitnodiging voor een etentje. Helemaal leuk als de wijnen goed passen bij de spijscombinaties. De flessen gaan gegarandeerd leeg.

  • Om iemand te feliciteren met bijvoorbeeld een nieuwe baan of een jubileum.

  • Bedank iemand die veel voor je heeft gedaan met een wijnpakket met een selectie topwijnen. 

  • Maak er een happening van. Vier de liefde met een wijnpakket. Vul het wijnpakket aan met wat rozenblaadjes, een lieve kaart en chocolade aardbeien. Perfect voor een romantische wijnproeverij voor twee.

  • Gewoon zomaar. Wil je iemand in het zonnetje zetten of laten zien dat je aan hem/haar denkt? Verras de persoon met een wijnpakket. 

 

En zo zijn er natuurlijk nog veel meer momenten te bedenken om een wijnpakket cadeau te geven. Maak het persoonlijk. Denk na over de wijnen en eventueel een aanvullend cadeautje dat erbij past. Pak het mooi in en laat zien dat je het met zorg en aandacht hebt samengesteld.

 

https://www.vinify.nl/wijnpakketten