Mijngrensjuweel
Image default
Verenigingen

Uw bruiloft onderdeel van de historie van een kasteel?

Uw bruiloft

Een bruiloft organiseert u, als het goed is, maar een enkele keer in uw leven. Het belangrijkste moment in uw leven organiseren doet u niet zomaar. Van het kiezen van uw bruidsjurk tot de keuze voor de juiste fotograaf. Maar wat wij altijd weer terug horen, is dat uiteindelijk de herinnering aan de dag, hetgene is dat werkelijk beklijft. De dag waarop u in het middelpunt van de belangstelling stond; op de dag van uw leven. Keuzes voor die dag maakt u maar een enkele keer en die doet u niet meer over.

Uw trouwlocatie?

De locatie is daarbij van onontbeerlijk belang. Sommige stellen houden hun receptie graag in de kantine van de plaatselijke voetbalclub, om vervolgens in een eend met blikken achter de auto, luid toeterend de dag uit te leiden. Andere mensen vinden het prima om hun receptie te houden in een aula waar de dag tevoren nog een begrafeniskist stond. Over smaak valt niet te twisten.

Bruiloften van de aristocratie

Andere stellen hogere eisen aan een locatie. Omdat uw bruiloft een ‘once in a liftetime-experience’ is, moet de locatie ook daarbij passen. Nederland beschikt gelukkig over meer dan de plaatselijke kantines en aula’s die sinds de jaren ’50 uit de grond werden gestampt. Midden-Nederland bestaat namelijk voor een belangrijk deel uit oude landgoederen. Behalve dat dat sinds jaar en dag mensen trekt voor lange en inspirerende wandelingen in sprookjesachtige bosgebieden, beschikken de landgoederen over de prachtigste historische kastelen en paleizen. Het Muiderslot, Drakensteyn, Paleis Soestdijk en trouwlocatie putten vormen maar enkele bekende voorbeelden hiervan. Kastelen met een rijke historie, waarin soms de geschiedenis die wij kennen werd bepaald. Deze kastelen werden vaak in de 17e en 18e eeuw gebouwd door de aristocratie, die destijds in Nederland met de scepter zwaaide. Soms als woonpaleis, maar niet zelden ook als een decadent buitenverblijf voor de zomer, de jacht, feesten en trouwerijen. Trouwen in stijl kon men ook al in die tijd, zij het dat de kastelen waren voorbehouden aan de kleine selectie edelen die deze tijd kende.

Uw bruiloft ook een aristocratische locatie?

 

Tegenwoordig dienen deze kastelen de gehele samenleving. Iedereen die een bruiloft op het oog heeft in een meer historische, adellijke stijl, is van harte welkom. De gasten worden niet alleen getrakteerd op een prachtige trouwdag, maar ook op een sprankelende locatie. Het is een misvatting dat enkel de receptie in deze kastelen kan worden gehouden. Deze prachtige gebouwen en hun omringende landgoed is vaak genoeg het toneel van wettelijke huwelijken, maar ook kerkelijke huwelijken. De trouwlocatie putten bijvoorbeeld biedt ook alle faciliteiten waar een feest na de plechtigheid om vraagt. Ook voor de fotoshoot zijn deze landgoederen de beste locatie. En aan het eind van het feest hoeven u en uw gasten zeker niet te vertrekken naar een nabijgelegen hotel, want ook overnachtingsmogelijkheden met een heerlijk ontbijt behoren tot de optiesvan trouwlocatie putten.

Nieuwsgierig geworden?
Schroom zeker niet om contact met ons op te nemen. Geen bijzondere wens is ons teveel. Sterker nog: uw bruiloft is een rijke toevoeging aan de betekenisvolle historie van dit authentieke nationale erfgoed.