Mijngrensjuweel
Image default
Kunst en Kitsch

Kunstopdracht voor een unieke sculptuur?

Kunstopdracht voor een unieke sculptuur?

Van kleine kunstwerken en awards in opdracht tot kunstopdrachten  voor grote RVS beelden voor buiten.

Bij iedere kunstopdracht zijn de wensen van de opdrachtgever het uitgangspunt, daarom ga ik altijd eerst om de tafel met de opdrachtgever. Wat zijn uw wensen en/of  ideeën? Uw wensen geven een richting die ik verbeeld in een serie schetsen. Deze schetsen zijn het uitgangspunt voor meerdere koperen of kartonnen modelletjes. Regelmatig gebruik ik ook het 3D ontwerpprogramma Blender om een levensechte impressies te maken van het gewenste eindresultaat van de RVS sculptuur op ware grootte.

 

Mockup van een RVS kunst in opdracht

Indien de modelletjes in de smaak vallen bij de opdrachtgever start ik met het maken van een prototype van karton of van hout. Het liefst maak ik de dummy op ware grootte. Zodra de mockup klaar is nodig ik de opdrachtgever uit om het resultaat te komen bekijken. Dan is het vooral kijken of de maat en verhoudingen van de RVS sculptuur in spé kloppen. Ook kunnen  dan goed zien of de grootte past bij de toekomstige locatie. Ik kan de mockup ook buiten neerzetten voor een goede impressie hoe het kunstwerk zich buiten in de tuin verhoudt tot de omgeving. Eventuele gewenste aanpassingen kunnen we direct ter plekke uitproberen en doorvoeren.

Zodra het prototype na nog wat eventuele aanpassingen akkoord bevonden wordt door de opdrachtgever start ik met de uitvoering van de kunstopdracht in het uiteindelijke materiaal (RVS 316, cortenstaal of brons)

 

Uitvoering van RVS kunst in opdracht

In de definitieve fase van de uitvoering krijgt het beeld of kunstsculptuur zijn definitieve vormen door eerst het inox te snijden en vervolgens te lassen, zetten, walsen, buigen en/of kloppen. RVS en brons lenen zich extra goed voor een prachtige afwerking. De sculptuur of het kunstbeeld wordt helemaal gladgeschuurd in verschillende fases van verfijning. Als het perfect glad is kunnen we kiezen om een deel van het materiaal verder te verfijnen totdat het als een spiegel glimt en de omgeving letterlijk weerkaatst, of juist een deel mat te maken zodat een fraai contrast ontstaat.

 

RVS spiegelende of matte uitstraling?

De voorkeur voor spiegelend of juist een mat RVS kunstwerk verschilt van persoon tot persoon Sommigen houden van glimmend en spiegelend, anderen houden meer van mat geschuurd RVS – dat kan een bijna fluwelen uitstraling hebben. Vooral kunst is een kwestie van smaak. Dat is ook zo voor de materiaal keuze en het type afwerking.  De associatie van geroest (corten) staal met natuurlijk en warm is heel persoonlijk. Voor iemand staat roest juist symbool voor slecht onderhoud.

 

Exclusief sculptuur

In ieder geval levert een goed uitgevoerde kunstopdracht een origineel en exclusief RVS kunstwerk. op. Een goede sculptuur gemaakt in opdracht boeit en intrigeert voortdurend. Het is een originele aanwinst voor uw huis, tuin of entree..

RVS Kunstwerk met certificaat van echtheid

Ieder RVS sculptuur of kunstbeeld heeft een certificaat van echtheid waarmee de authenticiteit van het kunstwerk door de kunstenaar schriftelijk is vastgelegd. Ook bevat het certificaat een korte motivatie van de beeldhouwer over het ontwerp en details over de uitvoering, de gebruikte technieken en materialen. In het geval de sculptuur een gelimiteerde oplage heeft toont het certificaat het unieke nummer en van het totale aantal van de gelimiteerde oplage.

 

Wat kost een kunstwerk in opdracht ontworpen?

Wat een kunstwerk kost dat in opdracht is ontworpen hangt grotendeels af van uw wensen. Standaard kost een nieuw exclusief ontwerp 1500 euro. Dat is dus nog zonder de uitvoering van het beeld zelf. Heeft u al een RVS sculptuur gezien dat u (met een kleine aanpassing) wilt laten maken dan vervallen die ontwerpkosten natuurlijk. Op website www.jeroenstok.com vindt u een overzicht van veel kunstwerken en de prijzen.  Ook staat bij ieder kunstwerk de afmetingen, het type afwerking en het gebruikte materiaal. Hiermee krijgt u een indruk van wat een RVS kunstbeeld ongeveer kost.

 

Geïnteresseerd in een kunstwerk in opdracht?

Heeft interesse om een kunstwerk of sculptuur in opdracht? Neemt u dan vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden voor uw situatie.

 

RVS-Kunstenaar Jeroen Stok

Jeroen Stok is beeldhouwer en hij ontwerpt en maakt RVS kunst in opdracht. Ook  verkoopt hij vrij werk en sculpturen via diverse galerieën en beeldentuinen. Daarnaast vervaardigt hij ook grafkunst in opdracht samen met nabestaanden.

RVS sculptuur kopen? Jeroenstok.com levert een ruime keuze originele RVS sculpturen in opdracht! ✓ Originele ontwerpen  ✓Garantie ✓ certificaat van echtheid.

 

Deze blog over een RVS kunstopdracht is geschreven door Jeroen Stok – RVS sculpturen

Jeroen Stok – RVS kunstenaar

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.jeroenstok.com/