Mijngrensjuweel
Image default
Huishoudelijk

Hoe kies je nou de beste wasdroger?

Er zijn vaak niet genoeg uren om je was op te hangen om te drogen, of misschien woon je in een erg vochtige ruimte waar je was altijd vochtig aanvoelt, of misschien heb je gewoon geen tijd om te strijken – voor deze omstandigheden, een wasdroger is een onmisbaar apparaat voor elk modern huis.

De meeste wasdrogers hebben een vergelijkbare laadcapaciteit of -capaciteit variërend van ongeveer 6 kg tot 7 kg. Dit is volgens Liam Gawne van Miele, die zegt dat wasdrogers het vermogen hebben om het wasproces enorm te versnellen en de stof ook zacht, warm en donzig aanvoelen. Liam deelt de volgende tips om te overwegen bij het kiezen van uw wasdroger. Het is beter om de tips mee te nemen als je een nieuwe condensdroger koopt.

De capaciteit van de trommel 

De meeste wasdrogers hebben een vergelijkbare laadcapaciteit of -capaciteit variërend van ongeveer 6 kg tot 7 kg. Een wasdroger met een laadvermogen van 7 kg kan gemakkelijk een gezin van vier personen van dienst zijn, zegt hij. “Als je echter een grotere familie hebt, of als je een paar hele zware items wilt drogen, dan is het verstandig om te investeren in een model met een grotere capaciteit.” Miele biedt bijvoorbeeld de T8966WP Lotus White-droogtrommel met een grote laadcapaciteit van 8 kg, zegt Liam.

Hoeveel ruimte is er voor de wasdroger?

Voordat u in een wasdroger investeert, moet u zorgvuldig de ruimte bepalen waar deze moet passen. “Als u een tekort aan vloerruimte hebt, kunt u de droogautomaat bovenop uw wasmachine stapelen. Als dit het geval is, moeten uw wasmachine en wasdroger van hetzelfde merk zijn, zodat ze strak op elkaar passen.

Droogtrommels hebben grotere trommels dan wasmachines, want hoe groter de trommel, hoe beter het rendement van hete lucht door de machine stroomt, wat resulteert in snellere droogtijden.

Als alternatief zegt hij dat u uw droogtrommel in een logeerkamer of in uw garage kunt installeren. “Als u een aangewezen gebied in uw keuken heeft waar de droogtrommel moet passen, is het essentieel dat u ervoor zorgt dat de wasdroger die u koopt, past in de ruimte die u beschikbaar hebt, dus meet de hoogte, breedte en diepte van de ruimte voordat je gaat winkelen. “.

Wat voor soort type droger ga je kiezen?

Wasdrogers kunnen worden onderverdeeld in drie algemene categorieën, namelijk geventileerde drogers, condenserdrogers en warmtepompdrogers. Liam legt het verschil uit tussen 2 soorten drogers

Geventileerde drogers

Werk door de vochtige lucht te nemen die door het droogproces wordt geproduceerd en door een plastic huis buiten uw huis te lozen om condensatie te voorkomen.

Een permanente ventilatie kan worden geïnstalleerd, of u kunt eenvoudig een slang uit een open raam hangen. Dit soort drogers is over het algemeen goedkoper dan andere modellen, en ze zijn behoorlijk energiezuinig, maar het nadeel is dat ze moeten worden geïnstalleerd in de buurt van een raam of buitenmuur, wat misschien niet altijd mogelijk is als je bijvoorbeeld in een appartement woont. 

Condensdrogers  

Ze kunnen een beetje extra kosten, maar ze zijn veel praktischer. Deze drogers werken door water te scheiden van de vochtige lucht, die in een container gaat die na elke cyclus wordt geleegd, of kan worden afgevoerd via een afvoer voor afval. 

 

https://witgoedland.net