Mijngrensjuweel
Image default
Winkelen

Te dure boodschappen

Je hoort altijd iedereen klagen dat alles duurder wordt en dit is, helaas, normaal door inflatie. Dit valt bij de ene categorie natuurlijk meer op dan bij de ander, maar bij boodschappen merk je het verschil wel heel goed. We kunnen helaas niks doen om de prijzen weer lager te maken, maar er zijn wel een aantal stappen die je kunt ondernemen om zo elke maand minder uit te geven aan je boodschappen.

Koop in de aanbieding

Sla een product met een lange houdbaarheid meteen groot in wanneer het in de aanbieding is, zoals wc-papier bijvoorbeeld. Het kost je die week weliswaar iets meer, maar je zal erop besparen in de komende maanden en daar gaat het om.

Plan al je maaltijden

Het is niet altijd even leuk om direct al je maaltijden voor de hele week al van tevoren te plannen, maar met een weekmenu bespaar je wel veel geld. Je kan van tevoren plannen wat er eventueel in de aanbieding is die week en je kan je makkelijker aan een budget houden, omdat je al weet wat je allemaal zal eten die week.

Combineer verschillende ingrediënten

Als je voor een maaltijd bijvoorbeeld tomaten nodig hebt, is het handig om diezelfde week meerdere maaltijden met tomaten te maken. Zo weet je natuurlijk dat je alles zal gebruiken en niks hoeft weg te gooien en je kan het makkelijk groter inkopen, wat ook goedkoper is. Tomaten zijn bijvoorbeeld te gebruiken bij een salade, bij pasta, bij soep of bij een rijstgerecht.

Doe maar één keer boodschappen

Door 5 keer in de week naar de supermarkt te gaan, zal je veel meer geld uitgeven dan wanneer je maar 1 keer gaat. Het is vaak lastig om weerleidingen in de supermarkt te weerstaan en door maar 1 keer boodschappen te gaan doen, voorkom je deze verleiding veel vaker. Je kan natuurlijk wel nog één keer extra naar de supermarkt gaan in de week wanneer je weer vers groente en fruit nodig hebt.

Houd je aan je boodschappenlijstje

Je hebt van tevoren een lijst gemaakt van alles wat je nodig hebt zodat je niks zal vergeten, maar houd je hier dan ook aan. Door je strikt aan je boodschappenlijstje te houden, zal je minder extra dingen kopen die je vooral koopt omdat ze lekker zijn,  niet omdat je ze nodig hebt.

Koop meer B-merken

Heel veel mensen kopen vooral A-merken in de supermarkt, omdat ze denken dat deze zoveel beter smaken dan het B-merk van een product, maar eigenlijk proef je het verschil helemaal niet bij de meeste producten. Dit geldt natuurlijk niet voor alle producten, want bij cola bijvoorbeeld proef je het verschil, maar bij iets zoals hagelslag of koekjes proef je niet echt verschil.