Vragen over een humidor en sigaren

Uw vragen over de humidor en sigaren?

Humidor in huis hebben voor uw sigaren is van levensbelang. De vochtigheid bepaald voor een gedeelte de smaak. Van vragen over tabaksplantages, tot het juist bewaren van sigaren in een humidor en het oproken van een mooie sigaar. We pogen alle gezonde redenen aan te dragen voor het roken van goede sigaren. In elk artikel behandelen wij een aantal aspecten. Dit artikel is speciaal bedoeld voor onze nieuwe vrienden: de beginnende sigarenrokers. Daarom willen wij ons kort voorstellen. Wij zijn de specialisten op het gebied van bewaren van uw sigaren en presenteren u onze kennis doordat wij in staat zijn deze met andere liefhebbers te delen. Als enige sigarenwinkel zijn wij in staat om onze klanten te voorzien van zowel een humidor van het merk Adorini als een compleet op maat gemaakte humidor op maat van het allerhoogste niveau. Het doel van dit artikel is om andere sigaren aficionado’s te voorzien van duidelijke, eerlijke informatie gebaseerd op feiten. Maar alles draait om de humidor en het juist bewaren van uw sigaren en de juiste beslissingen nemen bij het aankopen van goede sgiaren.

Wat is het verschil tussen sigaren welke ik kan kopen in de supermarkt of drogisterij ten opzichte van de sigaren welke te koop zijn in de humidor bij een sigarenwinkel als           Casa N°7?

Meeste sigaren in papieren of plastic verpakkingen in het schap bij de drogisterij en supermarkt bevatten ingrediënten welke geen tabak zijn. Voorbeelden hiervan zijn papier en salpeter voor een goede brandbaarheid. Andere voorbeelden zijn PG o glycerine om te voorkomen dat de sigaren uitdrogen. Kwaliteitssigaren van gerenommeerde merken en de sigaren uit de humidor bij Casa N°7 zin gemaakt van enkel en alleen tabak. Op de verpakkingen van de shortfiller sigaren voorin de winkel staat duidelijk vermeld 100 % tabak. Echte longfiller sigaren uit de humidor zijn gemaakt met de allerbeste en geselecteerde tabaksbladeren en zijn gerold met hele bladeren. De “gezonde” sigaren zijn enkel verkrijgbaar bij geselecteerde tabakswinkels.

Zijn sigaren prima te bestellen via internet?

Indien u besluit om uw sigaren via het internet te bestellen kunt u zich het beste een aantal dingen afvragen. Vindt u dat het kopen van sigaren via internet een belevenis is zoals de sigarenwereld in elkaar steekt? Vindt u het oke om erop te vertrouwen dat uw sigaren goed bewaard in een humidor hebben gelegen? Er zijn sigarenroker welke besluiten hun sigaren via het internet aan te open. Het voordeel van een echte sigarenwinkel is, naast de beleving, dat u in staat bent losse sigaren aan te kopen zodat u ook nieuwe sigaren kunt proberen. Daarnaast komt u middels overleg er vaak achter welke sigaren bij uw smaak passen en u koopt goed bewaarde sigaren uit een humidor.

Wanneer zijn sigaren te oud en moet ik verse sigaren uit de humidor kopen?

Longfiller sigaren gemaakt met premium tabacco zijn gemaakt van tabak welke eerst 18 tot 24 maanden heeft gerust voordat deze gerold gaan worden. Sommige exclusieve fabrikanten laten de sigaren na het rollen opnieuw een jaar rijpen voordat deze aan de distribiteur worden afgeleverd. Een oude sigaar welke goed is bewaard geeft een gerijpte smaak af welke zeer te waarderen is. In een volgende artikel zullen we dieper in gaan op het verouderen van uw sigaren. “Vintage” is een term die niet enkel bij wijnen, porto en andere luxe goederen voorkomt. Sigaren kunnen we niet vers noemen. Op het moment dat u een verse sigaar rookt zult u beseffen dat sigaren nooit vers in de humidor van een sigarenwinkel ligt. Een verse sigaar bevat teveel ammoniak om lekker te kunnen roken. Een sigarenwinkel als Casa N°7 besteld sigaren op voorhand in de juiste hoeveelheden waarbij deze bij aankomst in de humidor geschikt zijn om op te roken. Echter, wij adviseren al onze sigarenrokers om te investeren in een humidor en sigaren te laten rijpen bij een temperatuur van 20 °C en bij een luchtvochtigheid van ongeveer 70 %.

Hoe lang kan ik een sigaar in een humidor bewaren?

Indien u uw sigaar naar u zin te lang heeft bewaard raden wij u aan deze op te roken. Een sigaar welke juist is bewaard onder de juiste condities heeft een mooie pairing ondergaan met andere sigaren in combinatie met het Spaanse cederhout. Deze sigaren zijn perfect in balans. U kunt een sigaar voor onbepaalde tijd in een humidor bewaren. Wij kennen sigaren welke van voor het Fidel Castro tijdperk zijn en een fantastische rookbeleving garanderen.

Is het mogelijk een uitgedroogde sigaar te reanimeren?

Op het moment dat een sigaar uitdroogt zal deze beschadigd zijn ten opzichte van een sigaar welke nooit uitgedroogd is geweest. De sigaar kan echter hersteld worden door deze heel langzaam te bevochtigen in een humidor.

Zijn sigarentubes van metaal of glas geschikt om te dienen als humidors?

De tubes waar u sommige sigaren in aan kunt kopen zijn geschikt voor het veilig vervoeren van sigaren. U kunt deze verzegelen door middel van een plakband. Zodra u de tube met sigaar goed hebt verzegeld zal deze werken als een humidor zonder bevochtiger. Indien u de tube heeft geopend kunt u de sigaar beter oproken. Wij geven het advies om sigaren in verzegelde tubes niet langer dan een jaar buiten de humidor te bewaren.

Wat is de invloed van terroir op de smaak van sigaren (uit de verschillende landen)?

Elk land heeft een invloed op de smaak en de karakter van een sigaar. Sigaren worden over de gehele wereld geproduceerd met verschillende tabakken waarbij ook het klimaat en de grond invloed uitoefenen. Natuurlijk zijn ook de verschillende processen, de gebruikte middelen en roltechnieken van toepassing. Hieronder geven we enkele omschrijvingen van de invloeden van het terroir op sigaren uit de humidor:

  1. Sigaren uit Jamaica en Honduras zijn sigaren met een milde smaakbeleving.
  2. Sigaren uit de Dominicaanse Republiek bieden een milde tot medium sterke smaakbeleving.
  3. Sigaren uit Nicaragua zijn sterkere en vaak zwaardere sigaren.
  4. Sigaren uit Cuba worden beschouwd als de meest aromatische sigaren met aardse smaken in de wereld

Wat is de invloed van het formaat van een sigaar?

Hoe groter de diameter (ring maat ofwel ring gauge) van een sigaar des te rijker en voller de smaakbeleving zal zijn. Hoe langer de sigaar is, des te koeler is de smaak en rook van de sigaar ten opzichte van een korte sigaar. Een beginnende roker raden wij altid aan de grootte te kiezen die zij willen ervaren. Ten slotte is het een ontdekkingstocht waarbij beleving centraal staat. Het is een boeiende reis om terroirs, tabaksrassen en verschillende processen zoals een donkere “maduro” of “sun-grown” dekblad uit te proberen.

Hoe weet u dat uw sigaar in perfecte staat is?

Vraag in de humidor van uw sigarenwinkel of u een sigaar mag vasthouden. Knijp in de sigaar en luister ernaar terwijl u in het uiteinde knijpt.

  • Inspecteer het dekblad en ga opzoek naar vreemde verkleuringen, scheuren of los zittende bladeren. Het dekblad moet glad en strak zijn.
  • Bekijken het open uiteinde van de sigaar en ga opzoek naar extreme kleurwijzigingen

Wij hopen u van dienst te kunnen zijn met bovenstaande antwoorden op veelvoorkomende vragen. Voor een humidor kijkt u het beste op http://www.humidorkoning.nl.