Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Past de baan wel bij je?

Tijdens de coronacrisis heb je jouw scriptie online verdedigd en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging: Een baan. Omdat er in deze tijden veel thuis gewerkt wordt is het lastig om een goed beeld te krijgen van een bedrijf. Misschien weet je wel een beetje waar je aan de slag wilt, maar hoe weet jij en het bedrijf goed matchen. Om daar achter te komen is het belangrijk om te kijken of jouw persoonlijkheid bij de missies en waarden bij het bedrijf hoort. Een baan in de profit sector is weer heel wat anders als werken bij gemeente. Omdat het nu nog moeilijker is hebben wij een blog voor je geschreven die je helpt bij het kiezen van de juiste baan.

Sluit de baan aan op mijn doelen?

Om een baan te vinden die goed bij je past, moet de baan aansluiten op je persoonlijkheid en de competenties die jij wilt ontwikkelen. Een vacature die bij jouw behoefte past gaat je meer vreugde geven dan een hoog salaris en een vacature die je totaal niet aanspreekt. Een baan accepteren vanwege het hoge salaris en niet vanwege de werkomstandigheden resulteert vaak in een korte samenwerking. Dit wil je natuurlijk niet want je wilt ook carrière maken. Probeer een baan te vinden een sector die verbonden is met een hobby of interesse van je. Zo zal je met meer plezier naar werk gaan.

Als je eenmaal door hebt wat jij precies wilt, kan je opzoek gaan naar een bedrijf dat bij je wensen aansluit. Maak een goed overzicht welke werkzaamheden je al kan en welke je verder wilt ontwikkelen. Ben je niet accuraat? Dan zijn administratieve klussen niks voor jou. Maar heb je een creatieve gedachtegang? Dan zal je eens moeten kijken naar een reclamebureau. Om een beter beeld te krijgen zal je de beroepskeuzetest moeten doen.

Vacatures

Het vinden van een baan kan gemakkelijk online. Zo zijn er online talloze vacatures voor verschillende functies. Op het internet kan je vacatures vinden voor bij de gemeente maar ook vacature apothekersassistent.

https://professionalpartners.nl/