Je eigen meubels maken

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelfgemaakte meubels in huis te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tuinbanken gemaakt van steigerhout of tafels welke gemaakt zijn van pallets. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het zelf maken. Lang niet alle projecten hoeven moeilijk te zijn. Sommige meubels kun je in slechts enkele stappen in elkaar zetten. Dit maakt het dan ook toegankelijk voor iedereen om zelf meubels te maken. Wat wel belangrijk is, is dat je het juiste gereedschap in huis hebt dat je nodig hebt om te maken wat je wilt maken. Wanneer je houten meubels wilt gaan maken, is het handig om je te houden aan een zelfgemaakt stappenplan. 

 

Zoals hierboven al werd genoemd, is het erg belangrijk om de juiste gereedschappen in huis te hebben. Per project zal je andere dingen nodig hebben, maar sommige gereedschappen komen hoogstwaarschijnlijk bij ieder project wel weer aan bod. Deze gereedschappen zijn dan ook hoofdzakelijk dingen die de meeste klussers toch al in huis hebben. De gereedschappen die je waarschijnlijk nodig hebt voor je project, zijn de volgenden: een zaagmachine of handzaag, een schuurmachine of goed schuurpapier, diverse moeren en bouten, een boormachine, een rolmaat of meetlint, schroeven en diverse kwasten. 

 

Wanneer je al het gereedschap bij elkaar hebt geraapt, kun je gaan zoeken naar een bouwtekening van het meubel dat je voor ogen hebt. Online kun je op verschillende websites terecht voor stappenplannen of bouwtekeningen voor diverse meubels. Ook kun je tips vinden voor het maken van specifieke meubels. Ook kun je op sites van bouwmarkten kijken voor gratis bouwtekeningen.

 

Tot slot is het belangrijk om je gemaakte product netjes af te werken. Wanneer je meubel in elkaar zit, is het namelijk belangrijk om het ook mooi te houden. Ga dus op zoek naar speciale beits of lak welke je aan kan brengen zodat het meubel zijn kwaliteit zo lang mogelijk behoudt. 

This article was written by