Het plaatsen van een balustrade

Een balustrade is een hek om het balkon of rondom de overloop of trap. Het zijn vaak hekwerken die stevigheid bied en ervoor zorgen dat je niet het trapgat invalt. Balustrades zijn er in verschillende soorten maten en materialen. Zo zijn er balustrade beschikbaar van hout, metaal, kunststof en roestvrij staal. Het monteren van een balustrade vergt veel meetwerk. Het moet tenslotte goed aansluiten bij de trapleuning en de rest van de trap. De keuze qua balustrade is erg ruim. Zo kan je voor een heel erg modern design gaan, maar ook heb je de optie om een klassieke balustrade te plaatsen die je voornamelijk veel in oude huizen rond het jaar 1930 ziet.

De prijs van de balustrade wordt voornamelijk bepaald door het materiaal. Kunststof balustrades zijn over het algemeen wat duurder per vierkante meter. De meest goedkope balustrade zijn de balustrade van hout of glas. Ook deze kunnen aardig prijzig zijn. Vaak heeft het te maken met het design. Heb je een balkon van 1 bij 3 meter? Dan kan een kunststof balustrade al gauw zo 800 euro kosten. Best prijzig dus. Daarnaast moet je ook nog denken aan montage.

Omdat de balustrade op maat gemaakt moet worden zijn de keuzes ruim. Door de verschillende combinaties verf en materiaal zijn er allerlei mogelijkheden mogelijk. Als je bijvoorbeeld van een Frans Balkon houdt kan je Parijs bij jou in huis halen. Dit kan je onder meer doen door een balustrade te plaatsen met veel ruimte.

Het monteren van een balustrade kan zelf gedaan worden, maar wij raden het aan om hulp in te schakelen. Een professional kost meer geld dan dat je het zelf doet, maar je weet wel zeker dat het goed gedaan wordt. Daarnaast heeft de professional ervaring met het monteren van balustrades en is de kans groot dat alles in een keer goed zal gaan.

https://www.lamiwood.nl/