Mijngrensjuweel
Image default
Bedrijven

Digital work instructions gebruiken op de werkvloer

Procesbeschrijvingen worden centraal opgeslagen en beheerd door middel van digital work instructions. Werkinstructies op de werkplek worden digitaal weergegeven op displays zoals touchscreens, IPads of tablets. Bij de digitale werkinstructies wordt altijd de juiste versie van de instructie meegeleverd. Als er wijzingen komen wordt dit eenvoudig en snel bijgewerkt in de werkinstructies en zijn erna meteen op alle werkplekken beschikbaar. In deze blog lees je meer over digital work instructions, lees dus snel verder.

Waarom zijn digital work instructions belangrijk?

Digitale werkinstructies zijn belangrijk, omdat nieuwe en vaste medewerkers snel en eenvoudig bepaalde processen kunnen vinden en uitleg krijgen. Als het aankomt op mondelinge uitleg en hoe processen te werk gaan door bestaande medewerkers is er ruimte voor fouten. Dat is ook niet gek menselijke fouten kunnen altijd plaatsvinden, maar door een digitale werkinstructie kan je dit meer voorkomen door goede uitleg te geven. En daarbij als je deze kennis van medewerker naar medewerker laat gaan dan kan je deze informatie ook verliezen als er een medewerker het bedrijf verlaat. Door digitale werkinstructies kan je deze kennis behouden. Tot slot wordt er ook op een standaard manier te werk gegaan, waarmee afwijkingen in het productieproces voorkomen.

Operators

Door digitale werkinstructies op de werkvloer in te voeren kan je het leven van je operators eenvoudiger maken en daardoor zal de efficiëntie op de duur ook stijgen. Als ze bepaalde werkprocessen niet meer zouden weten kunnen ze die makkelijk opzoeken en bekijken hoe het nog eens opgelost wordt. Hierdoor zal de kwaliteit en de uitvoering van processen verbeterd worden.

 

https://ezfactory.nl/en/digital-work-instructions/