Mijngrensjuweel
Image default
Kinderen

De verschillen tussen een loopfiets en een gewone kinderfiets

De verschillen tussen een loopfiets en een gewone kinderfiets

Als je een kind van 2 jaar hebt en hem/haar wilt leren fietsen en spelen tegelijk, dan kan een loopfiets een goede oplossing zijn. Deze fiets traint namelijk het evenwicht en de mentaliteit van je kind. Daarnaast zijn er nog vele andere voordelen van loopfietsen voor kinderen. Dit type fiets is inmiddels een trend die niet los kan worden gezien van de vele voordelen die kinderen kunnen behalen bij het rijden op dit type fiets. In tegenstelling tot fietsen in het algemeen heeft een loopfiets geen pedalen, kettingen of remmen die je wel op een gewone fiets aantreft. Het is de bedoeling dat kinderen beenspieren en balans kunnen trainen voordat ze op een echte fiets proberen te trappen. Afgezien daarvan zijn er veel andere verschillen die loopfietsen hebben, die hieronder zullen worden beschreven:

Lichter gewicht

De eerste is dat de loopfiets in het algemeen minder weegt dan een gewone fiets. Deze fiets is namelijk alleen bedoeld om het evenwicht te trainen en is daarom licht gemaakt zodat kinderen de fiets perfect kunnen besturen. Daarnaast zijn de onderdelen van een loopfiets minimaal. Het materiaal dat is gebruikt om deze fiets te maken, is aluminium, dat de beste balans kan bieden in vergelijking met andere materialen. Een fred de la bretoniere shopper maakt het plaatje af als jullie samen boodschappen gaan doen.

Lager fietszadel

Het tweede verschil is dat het fietszadel lager is dan een gewone fiets met pedalen. Het lagere zadel is bedoeld omdat loopfietsen geen pedalen hebben die werken om de fiets te verplaatsen. Dit type fiets wordt namelijk verplaatst door de voetjes van het kind op de grond te duwen om het te voort te kunnen bewegen. Daarom is dit type fiets gemaakt van lichtgewicht materialen zodat kinderen makkelijk mee kunnen lopen.

Lagere snelheid

Het volgende dat een loopfiets van een gewone fiets onderscheidt, is dat de snelheid van de loopfiets lager is omdat de manier van voortbewegen van deze fiets de voeten van het kind gebruikt, zodat de snelheid zeker anders zal zijn dan bij een fiets die met pedalen werkt. Bovendien gaat dit type fiets meer om het oefenen van balans, niet om fietssnelheid. Een niet te hoge snelheid houdt je kind veilig en vermijdt ongewenste dingen tijdens het rijden op een loopfiets. Zelfs als je een leren schooltas bij je hebt, kan je kind veilig op de loopfiets spelen en hoeven ouders alleen maar toezicht te houden.

Banden van rubber

Op loopfietsen zijn de gebruikte banden gemaakt van rubber of schuim waarvan bewezen is dat ze lekvrij zijn, waardoor de fiets beschermd is tegen lekken die kunnen optreden bij blootstelling aan spijkers of andere scherpe voorwerpen. Het is zo ontworpen dat fietsbanden duurzaam zijn en vaak door kinderen kunnen worden gebruikt om hun lichaamsbalans te trainen.

Lichte en snelle manoeuvres

Door een laag gewicht te gebruiken, is een loopfiets in staat om lichtere en snellere manoeuvres uit te voeren, waardoor het voor kinderen gemakkelijker wordt om de snelheid van de fiets te beheersen. Dit in tegenstelling tot gewone kinderfietsen in het algemeen, die een zwaarder gewicht hebben waardoor het moeilijker wordt om snelle manoeuvres uit te voeren. Door veel te oefenen op een loopfiets, zal je kind wennen aan het proberen van een grotere fiets naarmate het kind ouder wordt.