Mijngrensjuweel
Image default
Aanbiedingen

Cirkelzaag: wat je moet weten

Een cirkelzaag is in feite een elektrisch gereedschap met een schurend of roterend mes dat verschillende materialen met een cirkelvormige beweging snijdt. Een cirkelzaag gebruikt ook een lintzaag met een plat of rond draaiend wiel. Cirkelzagen kunnen ook losjes als blad worden gebruikt, vooral wanneer het zaagblad niet scherp is. In dit artikel leggen we je graag uit wat je moet weten over cirkelzagen voor je er zelf een gaat aanschaffen!

 

Welke technologie?

Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een cirkelzaag, is welke technologie je wilt gebruiken. Twee van de meest populaire soorten technologie die in deze tools worden gebruikt, zijn M.S. Thule en axis-technologie. Met een M.S. Thule-mes, er is een tweezijdig roterend mes dat linksom wordt gedraaid. Deze richting bepaalt de richting waarin het blad zal snijden terwijl het wordt gedraaid. Een asmodel zorgt voor een vast zwaartepunt waardoor het gemakkelijker wordt om de richting van het blad en de snijbreedte te controleren.

 

Hoeveel snelheidsinstellingen?

Het volgende waar je rekening mee moet houden bij het kopen van je cirkelzaag of tafelzaag, is hoeveel snelheidsinstellingen er op jouw zaag beschikbaar zijn. Er zijn meerdere snelheden met M.S. Thule-modellen, maar je hebt misschien niet alle extra snelheid nodig als je een klein stukje snijdt. Met deze eenheden kun je de snelheid instellen waarmee het blad zal draaien. Hoewel de meeste mensen het goed doen met dit type zaag, hebben sommige aannemers deze functie mogelijk nodig om dikkere materialen te zagen. Wat de reden ook is, hoe meer snelheidsinstellingen, hoe beter. 

 

Wat voor soort zaag?

Het derde dat je moet overwegen, is of het een M.S. Thule cirkelzaag die meer een tafelzaag is dan een elektrisch gereedschap. Met een paar eenvoudige aanpassingen aan de zaagdiepte- en snelheidsinstellingen van de zagen, kun je deze tafelzaag voor al jouw zaagbehoeften gebruiken.

 

Sommige mensen geven de voorkeur aan het werk van de cirkelzaag, terwijl anderen een houtbewerkingsmachine alleen kiezen vanwege de cirkelzaagmogelijkheden. Veel mensen kopen deze maaiers en vliegtuigen voor algemene maai- en zaagtaken in plaats van strikt hout te persen. De duurdere zagen hebben meer functies en kunnen zelfs op maat worden gemaakt om aan de exacte specificaties van je houtbewerkingsproject te voldoen.

 

Hoewel dit drie van de belangrijkste dingen zijn waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een cirkelzaag, zijn er een paar andere factoren die je zullen helpen bij je aankoopbeslissing. Vermogen, grootte en type mes zijn slechts enkele van de factoren waarmee je rekening moet houden. Als je eenmaal weet naar welke items je winkelt, zou het gemakkelijker moeten zijn om de selectie te beperken tot een of twee kwaliteitsmerken.

 

Andere gereedschappen

Daarnaast zijn er los van cirkelzagen meerdere houtbewerkingsgereedschappen die je kunnen helpen bij een project. Denk bijvoorbeeld aan een multitool of schuurmachine om het werk te verfijnen. Bij Gereedschap Expert wordt een breed scala van deze gereedschappen aangeboden. Dus neem eens een kijkje!

https://www.gereedschap-expert.nl/