Mijngrensjuweel
Image default
Aanbiedingen

Bij welke work-outs kun je gebruik maken van een Apple Watch?

Bij welke work-outs kun je gebruik maken van een Apple Watch?

Een Apple Watch is eenvoudig dagelijks te gebruiken, als je hem ook oplaadt. Of je nu nieuwsgierig bent naar hoeveel stappen je zet op een dag, hoeveel calorieën je verband, wat je hartslag is of dat je graag alle meldingen goed wilt bijhouden, alles kan met de Apple Watch. Maar dat is niet alles, je kunt er namelijk ook verschillende type work-outs mee bijhouden. In deze blog gaan wij drie work-outs met je doornemen die jij kunt doen met jouw Apple Watch om.

 

Wandelen

Wanneer je gaat wandelen kun je bij jouw Apple Watch aangeven of je binnen of buiten gaat wandelen. Bij binnen wandelen denk je aan een loopband in de sportschool of wanneer je een hele dag gaat winkelen in een overdekt winkelcentrum. Bij buiten wandelen ga je ook echt naar buiten, bijvoorbeeld een rondje in het park of een lange wandeling door het bos. Bij het bijhouden van de activiteit kan het voorkomen dat je wel jouw iPhone mee moet nemen om bepaalde metingen bij te kunnen houden.

 

Fietsen

Ook bij het fietsen kun je aangeven of je binnen of buiten gaat fietsen. In de sportschool heb je namelijk keuze om mee te doen met een spinning les maar je kunt ook kiezen om een work-out te doen op een hometrainer. Veel mensen vinden dit zo leuk om te doen, dat zij er zelf ook één aanschaffen voor in huis, zodat ze niet meer naar de sportschool hoeven. Bij buiten fietsen kun je denken aan een rondje fietsen door het dorp, maar ook lekker uitwaaien langs de kust en genieten van het uitzicht. 

 

High Intensity Interval Training (HIIT)

Misschien komt de naam je wel bekend voor, maar een ´HIIT´ is een cycli van intense oefeningen gevolgd door korte periodes van rust. Als voorbeeld: je bent 45 seconden aan het touwtje springen, neemt daarna 30 seconden rust en gaat dan vervolgens verder. Bij deze work-out kan het voorkomen dat je erg veel zweet omdat je zo intensief aan het werk bent. Het is dan handig om bijvoorbeeld een siliconen bandje van watchbandjes shop te dragen bij jouw Apple Watch. Nike heeft hier een versie voor gemaakt met gaten erin om te kunnen luchten. 

https://www.watchbandjes-shop.nl/