Mijngrensjuweel
Image default
Financieel

3 redenen voor het kopen van goud en zilver

Het lijkt erop dat Nederland steeds verder daalt in een crisis. Door de Corona crisis is er inflatie gekomen en langzamerhand begint de recessie te komen. Mensen die het nieuws goed in de gaten houden, weten dat ze hun geld op een andere manier moeten gaan beleggen. We willen nooit van het ergste uit gaan, maar er kan altijd iets gebeuren waardoor je geld weinig tot niks meer waard wordt. Vervolgens zullen mensen weer gaan handelen in de welbekende edelmetalen zoals goud en zilver. In dit artikel beschrijven we waarom het handig is om alvast nu te beginnen met het investeren. 

  1. De waarde kan stijgen

Wie aandelen of crypto munten bezit weet dat de waarde makkelijk kan stijgen. Natuurlijk zit er ook altijd een risico aan en kan het binnen een paar uur weer dalen. Hetzelfde geldt voor edelmetalen. Het draait hierbij om vraag en aanbod. Wanneer je zilver munten gaat kopen kan het zo zijn dat je het voor een redelijke goedkope prijs hebt gekocht. En na een aantal jaar met winst kan verkopen. Het voordeel van zilver is, dat het voor iedereen betaalbaar is. De ene munt is wel wat prijziger dan de ander, maar dat hangt van de hoeveelheid zilver af dat erin is verwerkt. 

  1. Je kan het inwisselen voor geld

Goud munt kopen is een slimme manier om vooruit te denken hoe je met geld wil omgaan. Waarschijnlijk ben je wel bekend met het programma Pawn Stars waarbij mensen een box openen met spulletjes en kijken hoeveel de spullen waard zijn in een Pawn huis. Zulke plekken hebben wij in Nederland ook. Kom je een keer geld te kort en bezit je over gouden of zilveren sieraden dan kan je dit inwisselen voor geld. Hartstikke handig toch! 

  1. Zekerheid!

We begonnen dit artikel met een intro over de crisis die op dit moment gaande is in Nederland. Zeker tijdens Corona gingen mensen massaal investeren in crypto, aandelen en edelmetalen. Er was natuurlijk ook meer geld over vanwege de lockdown. Nu de stilte voor de storm er is, raden wij aan om alsnog je geld te gaan investeren in goud en zilver. Het kan immers nooit kwaad om een verzameling van gouden baren te hebben. Met de euro kan je enkel in Europa betalen, maar met goud over de hele wereld. Kies voor zekerheid en investeer vandaag nog in goud en zilver. 

 

https://www.goudverzekerd.nl/zilver-kopen/